Jan Jaap van der Wal gaat niet mee met de hype van de dag, zo zegt hij tegen AD over zijn nieuwe latenightshow Panache. "We laten het Koningslied maar even voor wat het is."

"Onze kracht is dat we heel zorgvuldig nadenken over een invalshoek waarmee we de actualiteit bespreken", zegt de grappenmaker, die mede daarom verwacht dat Panache een succesvolle dagelijkse latenightshow gaat worden.

Ook het feit dat de show al langer bestaat geeft hem vertrouwen. Panache begon rond de Tweede Kamerverkiezingen vorig jaar op Youtube. "Een mooie proeftuin", stelt Van der Wal.

Koningschap

Panache gaat donderdagavond van start met veel aandacht voor de troonswisseling. "We gaan eens kijken of Willem-Alexander wel echt klaar is voor het koningschap, zoals hij zelf zegt."

Zelf heeft Van der Wal weinig met het koningshuis, laat hij weten aan Metro. "Hoewel ik een beetje belasting betalen prima vind. We krijgen er tenslotte veel entertainment voor terug." Toch kijkt hij uit naar de periode na de troonswisseling: "Dan kunnen we ons weer richten op de crisis."

Bekijk een aflevering van Panache tijdens de verkiezingen van 2012: