Dinsdag 9 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
.

Jan Jaap van der Wal komt met satirisch nieuwsprogramma

Jan Jaap van der Wal gaat vanaf 25 april wekelijks een satirisch nieuwsprogramma maken. Panache, de naam van de show, heeft vorig jaar tijdens de Tweede Kamerverkiezingen al even proef mogen draaien op Youtube.
Door NU.nl

Dat zegt Van der Wal in de Varagids. "Als Panache een lange adem krijgt, dan hoop ik natuurlijk dat we een stok tussen de spaken van gevestigde nieuwsrubrieken worden", aldus de cabaretier. 

Diegenen die de show al hebben gezien op internet zullen niet worden verrast.

"We gaan niet iets anders doen dan tijdens de Youtube-uitzendingen van vorig jaar", aldus Van der Wal. Ook zal het programma weer door dezelfde mensen worden gemaakt. "Vrijwel iedereen gooide zijn hooivork weg en kwam weer naar ons programma rennen."

Bekijk een aflevering van Panache tijdens de verkiezingen van 2012:

Daily Show

Panache heeft veel weg van The Daily Show, het populaire Amerikaanse avondprogramma waarin presentator Jon Steward de politiek en media op de hak neemt. Al heeft de Amerikaanse variant twintig schrijvers en moeten ze het in Nederland doen met 4. 

Van der Wal heeft in 2011 een eerdere poging ondernomen om een soortgelijk programma op touw te zetten. Het programma had eveneens de naam The Daily Show en werd bij wijze van experiment drie weken dagelijks door Comedy Central uitgezonden. De show is nooit verder gekomen dan de testfase.

Panache is vanaf 25 april te zien op Nederland 3.


Lees meer over:

jan jaap van der wal

Aanbevolen artikelen