Bij de Gay Krant werden belastingaanslagen 'weggemoffeld'. Er is daarom een grote belastingachterstand ontstaan waardoor de verlieslijdende Gay Krant nog sneller op het faillissement is afgestevend.

Curator Louis Deterink schrijft dat vrijdag in zijn eerste verslag over de teloorgang van het blad en de zaken van Tweede Kamerlid Henk Krol (50PLUS).

In het verslag staat ook dat een medewerker van de Gay Krant voor ongeveer 4000 euro heeft gefraudeerd. De fraude werd ontdekt in augustus 2012.

Tegelijk werd in een la een aantal ongeopende blauwe enveloppen gevonden, zei een medewerkster van de curator vrijdag. Vermoedelijk gaat het om aanslagen die in 2012 zijn ontvangen. Het bedrijf van Krol heeft aangifte tegen de verdachte administratrice gedaan.

Ontdekking

De curator laat in het midden of Henk Krol voor augustus vorig jaar had moeten en kunnen weten van de fraude en belastingaanslagen. Het bedrijf van Krol heeft na de ontdekking van de fraude ingegrepen, zegt advocaat Sander Schouten, die voor Krol als woordvoerder in de faillissementszaak optreedt.

Een accountant heeft namens Krol afspraken gemaakt met de Belastingdienst. Die konden echter niet worden nagekomen omdat de Gay Krant toen al krap bij kas zat.

De curator bevestigt dat Henk Krol tot het allerlaatste moment aan het roer stond bij de Gay Krant en de eveneens failliet verklaarde webshop Gay-Tel. Hij heeft de faillissementen zelf aangevraagd.

Geen vordering

De Belastingdienst heeft nog geen vordering ingediend. De curator kan de hoogte van de belastingschuld nog niet inschatten. Andere schuldeisers claimen tot dusver in totaal bijna 4 ton.

Drie mediapartijen die verdergaan met de Gay Krant en de website hebben in totaal 26.500 euro betaald voor de activiteiten zoals de domeinnamen, handelsnamen, adverteerders, uitgeefrechten en abonnees.