Annechien Steenhuizen volgt Sacha de Boer op als presentator van het NOS Achtuurjournaal.

Dat maakt de NOS dinsdag bekend.

De 35-jarige Steenhuizen zal vanaf 13 mei afwisselend met Rob Trip om 20.00 uur het NOS Journaal op televisie presenteren.

Ze is "waanzinnig blij" met deze kans, zegt Steenhuizen bij de NOS. "Dit is er zo een die één keer in je leven voorbij komt."

NOS op 3

Volgens Marcel Gelauff, hoofdredacteur van NOS Nieuws, krijgt het Journaal met Steenhuizen "een nieuwe en zeer talentvolle anchor, die haar sporen als journalist en als presentator al ruimschoots heeft verdiend".

Steenhuizen is sinds november 2011 nieuwslezer van de dagjournaals van het NOS Journaal, toen Eva Jinek vertrok. Daarvoor was Steenhuizen al bij de omroep te zien als als presentator van NOS op 3 (toen NOS Journaal op 3).

Daarvoor werkte ze als redacteur bij verschillende programma's van RTL, als radioverslaggever en televisiepresentator bij RTV Utrecht en in 2008 een aantal maanden als 'Jakhals' bij De Wereld Draait Door. Ze studeerde aan de School voor de Journalistiek in Utrecht.

Opvolger

De Boer maakte begin maart bekend dat ze na 10 jaar zou stoppen als anchor. Sindsdien werd er veel gespeculeerd over haar opvolger.

Zo gaf Eva Jinek openlijk toe dat de omroep interesse had getoond, maar ze bedankte voor de eer.

Astrid Kersseboom zei zelf in het AD dat ze het heel graag zou doen. De 47-jarige journalist werkt al sinds 1998 bij de NOS, waarvan de laatste 9 jaar als nieuwslezer van het Journaal.