Ali B wordt de vierde coach tijdens het vierde seizoen van The Voice of Holland. De rapper neemt plaats op de draaiende stoel naast Marco Borsato, Trijntje Oosterhuis en Ilse DeLange.

Dat maakt RTL 4 dinsdag bekend. Programmadirecteur Erland Galjaard van RTL Nederland zegt blij te zijn. "Het is gelukt om weer een fantastische groep coaches bij elkaar te krijgen."

Ook Ali B, voluit Ali Bouali, is heel enthousiast over zijn nieuwe rol als jurylid. "Ik was volop bezig met de voorbereidingen voor X Factor toen ik door RTL werd benaderd voor The Voice", vertelt de rapper in De Telegraaf.

"Toch wilde ik wel eerst graag de motivatie daarachter weten. Toen ik vervolgens hoorde dat ik boven aan het verlanglijstje van (juryleden red.) Marco en Trijntje stond, twijfelde ik geen moment meer."

Impuls

Volgens Galjaard geeft Ali B "met zijn achtergrond een heel nieuwe impuls" aan The Voice. "Naast zijn deskundigheid weet hij ook zijn humor en gevatheid als extra wapens in te zetten", aldus de programmadirecteur.

Bouali is mede gevraagd omdat hij de internetgeneratie moet aanspreken, vertelt hij in de krant. "Ik heb miljoenen views op Youtube op nummers die bij het grote publieke nauwelijks bekend zijn. Dat is een andere manier van muziek produceren."

Dat hij de andere coaches al goed kent is volgens de rapper ook een voordeel. "Marco Borsato, met wie ik in 2004 het nummer Wat Zou Je Doen maakte, stond aan de wieg van mijn carrière. Maar ook Trijntje en Ilse ken ik al jaren. Tussen deze medecoaches kan ik gewoon eerlijk zijn."

X Factor

Ali B kreeg voor zijn programma Ali B op Volle Toeren een eervolle vermelding van de Nipkow-jury en de Zilveren Televizier-Ster 2012.

Bouali is vanaf 19 april te zien als jurylid in X Factor. Hij vindt dat de programma's heel veel van elkaar verschillen, in tegenstelling tot wat veel mensen volgens hem misschien zouden denken. "Bij X Factor kijk je veel breder. Bij The Voice gaat het juist weer vooral om de stem. Ik zie het daarom echt weer als iets nieuws wat ik ga proberen."

De Lange bevestigde onlangs voor het eerst in de jury van The Voice of Holland te gaan zitten. Borsato en Oosterhuis waren vorig seizoen ook al jurylid. Coaches Roel van Velzen en Nick en Simon maakten eerder bekend na drie seizoenen te stoppen met de talentenshow.

Het vierde seizoen van The Voice gaat komend najaar van start.