De speciale tv-actie Samen tegen kinderkanker heeft woensdagavond ruim 3,5 miljoen euro (3.556.000) opgebracht.

In totaal zijn 711.200 symbolische stenen voor een bedrag van 5 euro verkocht. De opbrengst is bedoeld voor de bouw van het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Het bedrag kan nog oplopen, omdat de actie nog even doorloopt.

Presentatrice Antoinette Hertsenberg en André van Duin maakten rond middernacht de eindopbrengst van de benefietuitzending op Nederland 1 bekend.

De tv-show Samen tegen kinderkanker vormde het hoogtepunt van de campagne van KiKa die geld inzamelt voor de realisatie van het Prinses Máxima Centrum dat over enkele jaren naast het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht moet komen.

Medewerking

Veel bekende Nederlanders verleenden hun medewerking aan de TROS-uitzending op Nederland 1. André van Duin en Erica Terpstra leidden het telefoonteam. Frans Bauer steunde in de show talentvolle kinderen die optraden met hun idolen André Rieu, Guus Meeuwis, De Toppers en illusioniste Sittah.

Kanker is de meest voorkomende doodsoorzaak bij kinderen. Een op de vier kinderen overleeft de ziekte niet. Door kennis en onderzoek te bundelen onder één dak willen oncologen dit overlevingspercentage de komende jaren verhogen naar 95 procent.