Het journalistieke project De Correspondent heeft in ruim een week zo'n 1,3 miljoen dollar (ruim 1 miljoen euro) opgehaald.  

Dat meldt het initiatief dinsdagavond. In acht dagen tijd hebben zich ruim 15.000 leden aangemeld voor het journalistieke project van Rob Wijnberg, voormalig hoofdredacteur van nrc.next. 

Daarmee is het voornemen geslaagd om binnen dertig dagen een bedrag van 900.000 euro binnen te halen. Dat bedrag is nodig voor de financiering van het project.

De Correspondent wil een platform zijn dat onafhankelijke journalistiek biedt 'die voorbijgaat aan de waan van de dag'. Op de bijbehorende website zullen dagelijks artikelen verschijnen.

60 euro

Om dit mogelijk te maken, moeten mensen die zich aanmelden jaarlijks 60 euro betalen, maar vaak werden er ook grotere bedragen gedoneerd.

De Correspondent wil vanaf september operationeel zijn. Bijdrages worden onder anderen verzorgd door Arnon Grunberg, Joris Luyendijk, Femke Halsema, Jelle Brandt Corstius en Alexander Klöpping. Wijnberg zal de hoofdredactie bij De Correspondent voor zijn rekening nemen.