Eredivisie Live en SBS6 gaan samenwerken. De twee zenders verslaan in juni het Europees Kampioenschap voetbal onder 21 jaar.

SBS6 doet rechtstreeks verslag van de wedstrijden van Jong Oranje zolang ze in het toernooi zitten. Eredivisie Live zendt alle 15 wedstrijden gedurende het hele toernooi uit.

Jong Oranje is een van de acht landen die in Israël van 5 tot en met 18 juni strijden om de Europese titel. De Nederlandse talenten zijn ingedeeld in groep B met Duitsland, Spanje en Rusland. Gastland Israël vormt met Noorwegen, Engeland en Italië groep A.

Het EK onder 21 past volgens directeur Arno de Jong van Eredivisie Live goed bij de voetbalzender. ''De selectie van Jong Oranje bestaat uit bekende gezichten die we wekelijks zien schitteren in de eigen Eredivisie'', zegt De Jong.

''We zijn blij dat we samen met SBS6 het EK onder 21 het podium kunnen geven dat het verdient.''

Familiezender

''SBS6 wil zich duidelijker profileren als de familiezender waar alle verrichtingen van de nationale voetbalselecties te zien zijn'', zegt Remko van Westerloo, directeur televisie bij SBS Broadcasting.

Van Westerloo: ''Het EK onder 21 is het belangrijkste voetbaltoernooi in 2013 en met Jong Oranje als serieuze kanshebber voor de titel, een evenement dat wij de kijkers niet willen onthouden.''