Sonja Barend heeft geen zin om zich te mengen in de geruchten dat Eva Jinek het stokje overneemt van Paul de Leeuw die onlangs bekendmaakte te stoppen met zijn zaterdagavondshow.

"Ik krijg dikwijls telefoontjes van journalisten die mij vragen om mijn mening", aldus Barend tegen HP/De Tijd. "En nou u weer: of ik Eva Jinek zie als mijn 'opvolger'. Wat een onzinnige vraag! Ik héb geen opvolger."

"Iedereen doet het televisiewerk op zijn of haar manier. En nee, ik ga ook niet mijn mening geven over Eva Jinek. Daar hou ik niet van", vervolgt Barend.

De 73-jarige Sonja laat ook weten dat het haar niks uitmaakt wie er zo meteen te zien is op de zaterdagavond. Ze heeft dan ook geen problemen met Jinek. "Als Eva Jinek een talkshow kan maken op de zondagochtend, waarom zou ze dat dan niet op de zaterdagavond kunnen? Van mij mag ze."

Nooit gekeken

Barend zegt ook dat ze nog nooit heeft gekeken naar Eva Jinek op Zondag. "Simpelweg omdat ik op zondagochtend geen zin heb om televisie te kijken. Natuurlijk heb ik hier en daar wel eens wat van Eva Jinek op televisie voorbij zien komen. Dat wat ik heb gezien was behoorlijk goed."

Als laatste laat ze ook nog los dat ze het een goede keuze vindt van Paul de Leeuw om te stoppen met zijn show.

"Paul de Leeuw had gewoon veel eerder naar mij moeten luisteren. En zoals ik al zei: ik geef niet graag mijn mening over een collega, maar soms floept iets wat mij op het hart ligt er spontaan uit. Dat is toen toen ook gebeurd, maar daar heb ik geen spijt van", aldus Barend over het incident bij DWDD.