Het nieuwe programma van Robert Jensen wordt een 'ouderwetse' talkshow zoals hij die ooit bedacht heeft. "Jensen nieuwe stijl is puur interview."

Met slechts één gast per uitzending zal het programma volgens Jensen neerkomen op een 'puur' interview. "Geen optreden, geen sidekick."

Dat zegt de 39-jarige talkshowhost in de Varagids die vanaf komende dinsdag in de winkels ligt.

Jensen begon als radiomaker en maakte sinds 2002 jarenlang een dagelijkse talkshow, eerst voor Yorin, later voor RTL 5. Bij die laatste zender ging hij in 2011 weg, waarna hij 2 jaar een 'sabbatical' nam.

Ouderwets principe

Tijdens die pauze is hij tot de ontdekking gekomen, dat hij nu niet meer wilde gaan doen wat hij bij RTL 5 deed, vertelt hij in de Varagids. "Ik heb zowat al mijn shows teruggekeken en toen gedacht: misschien moeten we dát nu even niet doen. Het wordt anders."

Wel zegt hij dat zijn gesprekken "niet saai of hoog intellectueel" zullen zijn. "Ik zeg altijd: het gesprek moet plaatsvinden in een open sfeer. Het moet verrassen. En het moet natuurlijk ergens over gaan."

Jensen wil nu een programma maken volgens "het ouderwetse principe van de talkshow". Volgens hem is dat nu nergens op de Nederlandse televisie te zien.

"Ik ga terug naar de basis, ik zit echt 20 minuten hè, met een gast. Dat gebeurt bij P&W niet of bij DWDD, daar wordt iemand er in 10 minuten snel doorheen gefietst."

Gasten

Namen van gasten die komen wil Jensen nog niet noemen. Wel zegt hij "wat selectiever" te kunnen zijn, omdat er nu slechts één gast per uitzending is en er maar twee afleveringen per week zijn. Het zijn voornamelijk Nederlandse gasten "die iedereen kent".

Jensen zou deze week al beginnen, maar de eerste aflevering is uitgesteld tot donderdag 4 april. De talkshow wordt uitgezonden op maandagen om 22.00 uur en op donderdagen om 22.30 uur op Veronica.