RTL mag de aflevering van Het Zesde Zintuig over de dood van Eline Melters donderdag uitzenden. Dat heeft de rechter in Lelystad in kort geding bepaald.

De toenmalige vriend van de 23-jarige vrouw uit het Limburgse Urmond heeft geprobeerd de uitzending via die procedure te voorkomen.

Volgens zijn advocaat Joep Timmermans worden in de betreffende aflevering onterechte beschuldigingen geuit aan het adres van de vriend.

Eline Melters stierf op 8 december 2009 aan een steekwond. De zaak is de boeken ingegaan als zelfmoord. Melters' familie gelooft daar niet in en heeft de hulp van de paragnosten van Het Zesde Zintuig ingeroepen.

Geen bewijs

De vriend werd na de dood van de vrouw aangehouden en zat enige tijd vast. Onderzoek leverde geen bewijs tegen hem op. Advocaat Timmermans: ''Dat is de kern: hij heeft niets gedaan."

"Het onderzoek van politie en justitie was heel grondig en men heeft heel nauwkeurig aangegeven waarom men denkt dat het zelfmoord is. Paragnosten verrichten geen feitelijk onderzoek. Ik vind het bijzonder kwalijk dat mijn cliënt nu weer op deze manier verdacht wordt gemaakt.''

RTL wijst erop dat de uitzending tot stand is gekomen op initiatief van de familie van Melters en meent dat zij zorgvuldig is gemaakt.