Door de fusie van de KRO en NRCV in 2014 verliezen 57 vaste medewerkers hun baan. Met de ontslagen willen de directies zoveel mogelijk de programmering ontzien. 

Dit meldden beide omroepen donderdag.

Het gaat om werknemers die vooral in het management en op andere ondersteunende afdelingen werken. Hierbij horen ook 12 vaste werknemers van de RKK.

Verdere plannen rond de reorganisatie worden later dit jaar pas bekend als de Tweede Kamer de nieuwe Mediawet heeft behandeld.

Staatssecretaris Sander Dekker (Media) kondigde in december al aan dat religieuze omroepen zoals de RKK vanaf 2016 geen apart budget en zendtijd meer krijgen. Dat betekent dat ze moeten stoppen. Het toekomstige omroepbestel bestaat dan uit drie fusieomroepen: KRO-NCRV, TROS-AVRO en VARA-BNN. De EO, MAX en VPRO blijven zelfstandig, net als de NOS en de NTR.

De omroepen krijgen vanaf dat moment een garantiebudget van 50 procent van de staatssecretaris, waarbij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) de overgebleven 50 procent van het totale budget over de omroepen verdeelt. Omroepen die vrijwillig fuseren krijgen het dubbele basisbudget en een fusiebonus.