Jeroen van Inkel krijgt woensdag extra beveiliging tijdens zijn radioprogramma bij Q-music. De dj heeft in het onderdeel 'Ask Me Anything' een pedofiel te gast en dat heeft onder luisteraars voor veel ophef gezorgd.

"De vele reacties via sms, mail, twitter en telefoon, maken duidelijk dat het onderwerp veel losmaakt. Daar is Ask me anything ook precies voor bedoeld. Jammer dat daar enkele dusdanig heftige reacties bij zitten, dat wij extra beveiligingsmaatregelen moeten treffen. Laat duidelijk zijn: de uitzending vanmiddag gaat hoe dan ook door", aldus Jeroen van Inkel.

Eva Koreman, de sidekick van Jeroen, schreef eerder al in haar column voor AD over de ophef rond de opvallende gast. "Waar ik van schrok is het aantal reacties per sms en twitter, variërend van 'ik ga sowieso niet luisteren, ik vind dit schandalig' tot 'alle pedo's moeten dood'", schreef ze.

"Mijn stelling is dat iemand die seksuele handelingen verricht met een kind of naar kinderporno kijkt, moet worden gestraft en levenslang onder toezicht moet worden gesteld. Uiteraard. Maar er is ook een andere kant."

"Je zal er maar achter komen dat je op kinderen valt en daar niets aan kunnen doen. Het lijkt mij een verschrikking. Vervolgens vroegen sommige luisteraars of ik niet goed bij mijn hoofd ben. Ik bedoel het niet slecht, ik probeer me gewoon in anderen te verplaatsen", schrijft Koreman.