De eerste aflevering van Red widow, de Amerikaanse remake van de Nederlandse hitserie Penoza, heeft zondagavond bijna 7 miljoen kijkers getrokken.  

Dit is niet de flitsende start waarop zender ABC had gehoopt, oordelen Amerikaanse media unaniem.

De Amerikaanse versie telt in totaal acht afleveringen. Penoza en Red Widow vertellen over de vrouw van een crimineel die na de gewelddadige dood van haar echtgenoot gedwongen wordt zijn rol in een misdaadkartel over te nemen.

In Nederland zijn de hoofdrollen voor Monic Hendrickx, Thomas Acda en Fedja van Huet. In de Amerikaanse versie worden de hoofdrollen gespeeld door Radha Mitchell, Goran Visjnic en Clifton Collins.

Subplots

De schrijver van de Nederlandse serie, Pieter Bart Korthuis, stelde maandagavond op Twitter al dat in de remakeversie "veel van het vlees, de subplots die bij ons de wereld geloofwaardig maakten, is weggelaten." ABC heeft de afgelopen weken door middel van billboards en advertenties veel aandacht voor Red widow getrokken. De eerste recensies zijn wisselend van toon.

Het is overigens niet de enige remake van Penoza: ook in Rusland wordt momenteel gewerkt aan een nieuwe versie De derde Nederlandse reeks wordt komende zomer opgenomen en wordt in het najaar door de KRO uitgezonden.