AMSTERDAM - Nieuwsuur maakt twee keer kans op een Tegel, met het gesprek en de reportage over het filmen met verborgen camera's van patiënten in het VU medisch centrum.

Presentatrice Mariëlle Tweebeeke is genomineerd voor een Tegel in de categorie Interview en de reportage over de filmpraktijken in het Amsterdamse ziekenhuis maakt kans op een Tegel voor Nieuws.

Dat heeft de organisatie van de jaarprijzen voor journalistiek maandag bekend gemaakt.

Tweebeeke kreeg voor haar gesprek met Reinout Oerlemans en bestuurders van het Amsterdamse VUmc vorig jaar al de Sonja Barend Award 2012 voor het beste televisie-interview.

Nieuwsuur moet het bij de Tegels in de categorie Nieuws opnemen tegen RTL Nieuws en NRC Handelsblad. RTL werd genomineerd met een verhaal over de inkomensafhankelijke zorgpremie, NRC voor een reconstructie van het bankiersfalen bij SNS Reaal.

Nijmeijer

In de categorie beste interview zijn naast Nieuwsuur ook De Volkskrant en Vrij Nederland genomineerd. De Volkskrant voor het eerste uitgebreide interview met Tanja Nijmeijer door een Nederlandse journalist. Vrij Nederland maakte indruk met een interview met Thomas Rosenboom. 

Vrijdag werden al de genomineerden voor de Tegels voor Talent en Achtergrond bekendgemaakt. Dinsdag volgen de nominaties in de categegorieën Onderzoek en Verslaggeving.

De winnaars worden op 21 maart bekend gemaakt tijdens de uitreiking in Den Haag.