AMSTERDAM - Ron Brandsteder is blij dat de kandidaten in de Showbizzquiz geen BN’ers zijn. "Dat zie je al zo vaak", zegt hij in een interview met NU.nl.

Voor het SBS6-programma de Showbizzquiz, een show die Brandsteder 27 jaar geleden voor het laatst presenteerde, strijden hij en zijn zoon Rick tegen elkaar.

Ze worden getest op hun kennis op het gebied van entertainment. Daarbij worden ze elke week vergezeld door 'onbekende' Nederlanders.

Dit in tegenstelling tot veel grote spelshows zoals Ik hou van Holland. "Het landje is zo klein en het clubje BN'ers is snel op", zegt Ron. "Het is leuker om weer eens spontane mensen te zien."

Dichtklappen

"Dat kan ook wel eens minder uitpakken", vervolgt Rick. "Iemand kan bijvoorbeeld dichtklappen. Maar het komt net zo vaak voor dat ze helemaal loskomen. Niet zo bij BN'ers, die weten hoe het allemaal werkt. Die hebben allemaal hun dingetjes klaar."

Ron vergelijkt de opgepoetste versie van de Showbizzquiz met Ik hou van Holland. "De nieuwe versie is een beetje in die sfeer. Maar het zou niet verstandig zijn om in onze show ook BN'ers te doen. Je hebt een publiek dat meeleeft, maar verder is het totaal anders."

Kijkcijfers

Ron en Rick waren voor het eerst samen op televisie in de SBS6-show Van je vrienden moet je het hebben. Dat programma werd vroegtijdig van de televisie gehaald vanwege tegenvallende kijkcijfers.

"Ik moet toegeven dat ik wel even moest slikken", zegt Ron. "Dat had ik niet eerder meegemaakt in mijn carrière. En ook al was Do de presentatrice, in de publiciteit werd het zo gebracht dat de show van de Brandsteders van de buis werd gehaald."

Verzoek

Volgens de 62-jarige Ron lag het niet aan hem en zijn zoon dat Van je vrienden moet je het hebben niet scoorde. "Dat blijkt wel, want een dag nadat de beslissing genomen werd om dat programma te stoppen, ging de telefoon met het verzoek om voor SBS6 de Showbizzquiz te doen."

Het tweetal geeft toe dat het lastig wordt om nu wel hoge ogen te gooien. "We hopen natuurlijk dat deze show wel aanslaat", zegt de 28-jarige Rick. "Maar het is gewoon lastig met de concurrentie op de zaterdagavond. Maar het zal niet aan de show liggen, want we beleven er veel plezier aan."

De Showbizzquiz is vanaf zaterdag 16 februari te zien op SBS6