AMSTERDAM - Nance Coolen heeft een nieuwe baan. De presentatrice, die vorig jaar aan de kant werd gezet door SBS, krijgt een eigen item in BNN's radioprogramma De Weekendshow.

Dat bevestigt een woordvoerder van de omroep. Coolen gaat in Dance met Nance op Radio 2 elke week een dancenummer laten horen.

De blondine, die in de jaren negentig bekend werd net danceformatie Twenty 4 Seven, vertelt bij elke plaat die ze kiest een anekdote.

"Ik heb in mijn tijd als zangeres van Twenty 4 Seven en later als solozangeres zo veel meegemaakt, dat ik voldoende anekdotes te vertellen heb", vertelt Nance aan Veronica Magazine.

In de Weekendshow zijn elke vrijdagavond de ‘lekkerste discohits’ sinds de jaren zeventig te horen. Het BNN-programma op Radio 2, voorheen bekend als Het Platenpaleis, wordt gepresenteerd door Marc Adriani.

De 39-jarige Coolen was al eerder bij BNN op televisie te zien. Ze verving vorig jaar Estelle Cruijff in Ranking the Stars. Nance presenteerde bij SBS programma's als Dancing Queen en Popstars.