AMSTERDAM - Presentator Mart Smeets draagt het gele bandje van de stichting Livestrong, waar Lance Armstrong voorheen voorzitter van was, niet meer na doodsbedreigingen.

Dat zei de presentator vrijdag in De Wereld Draait Door.

Smeets vertelde in de uitzending dat hij door iemand was gebeld die had gedreigd 'zijn strot door te snijden' als hij hem nog eens tegen zou komen met het gele bandje om.

De presentator heeft geen aangifte gedaan van de bedreigingen. "Dan kan ik daar dagelijks mee bezig zijn", aldus Smeets. 

Smeets heeft het bandje lang gedragen, maar deed het enkele weken geleden af nadat Armstrong had bekend doping te hebben gebruikt bij al zijn zeges in de Tour de France.

Helemaal klaar

Smeets was vrijdagavond te gast bij De Wereld Draait Door om te praten over de dopingbekentenis van Armstrong bij de Amerikaanse talkshowhost Oprah Winfrey. Hij liet weten helemaal klaar te zijn met de wielrenner.

Het gele Livestrong-bandje werd in 2004 gelanceerd om geld op te halen voor de stichting van Lance Armstrong. De stichting zet zich in voor mensen die net als Armstrong kanker hebben overleefd.