Geen Limburgse krant in de bus op donderdag

HEERLEN - Lezers van het Limburgs Dagblad en Dagblad de Limburger vinden donderdagochtend geen krant in hun brievenbus. Dat is een gevolg van een staking door de drukkers in Heerlen.

Een woordvoerder van vakbond FNV Kiem zei woensdagavond laat dat de drukkers het werk alsnog hebben neergelegd uit protest tegen het uitblijven van een goed sociaal plan.

De Limburgse abonnees lijken massaal hun toevlucht te zoeken op de digitale versie van de kranten. Door het grote aantal bezoekers zijn die donderdagochtend niet te openen.

De kranten melden er hard aan te werken het probleem zo snel mogelijk op te lossen. De gewone website is nog wel bereikbaar.

Ultimatum

De drukkers hadden de directie een ultimatum gesteld dat woensdag om 17.00 uur afliep. Omdat harde toezeggingen uitbleven, werden geen kranten gedrukt.

Aanvankelijk zou het werk bij de drukkerij maandagavond al worden neergelegd, maar vanwege de aangekondigde abdicatie van koningin Beatrix besloten de werknemers de krant toch nog twee dagen te drukken.

Sociaal plan

Vakbonden FNV Kiem en CNV Media en directie van Media Groep Limburg (MGL) liggen overhoop over het sociaal plan na het aangekondigde ontslag van 25 van de 75 werknemers. De vakbonden vrezen nog meer ontslagen en zelfs sluiting van de drukkerij.

De directie weigert volgens de vakbond al sinds de zomer te praten over een sociaal plan. De twee dagbladen hebben samen een oplage van zo'n 160 duizend kranten.

Tip de redactie