Limburgse kranten toch op de mat dinsdag

HEERLEN - De abonnees van Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad krijgen dinsdag toch hun krant in de bus, zij het in sterk afgeslankte vorm.

Dat maakte hoofdredacteur Huub Paulissen van de kranten maandagavond laat bekend.

Medewerkers van de drukkerij wilden staken zodat er helemaal geen krant zou uitkomen. Maar het nieuws rond koningin Beatrix deed de actievoerende drukkers besluiten de geplande bijlage over de koningin wel te drukken, evenals nieuws over binnen- en buitenland. 

Dat maakte hoofdredacteur Huub Paulissen van de kranten maandagavond laat bekend. De regionale en sportkaternen van de krant worden niet gedrukt.

Paulissen had maandagavond urenlang met de vakbonden en de drukkers gepraat in een poging de staking te laten opschorten in verband met de abdicatie van Beatrix. Uiteindelijk rolde een compromis uit de bus.

Vakbonden

De vakbonden wilden staken vanwege een al langer slepend conflict met eigenaar Media Groep Limburg over een sociaal plan. De directie wil 25 van de 75 banen schrappen. De vakbonden vrezen nog meer ontslagen en zelfs sluiting van de drukkerij.

Vakbond FNV Kiem kondigde aanvankelijk aan dat er woensdag geen krant zou verschijnen. In de vroege dinsdagochtend liet de vakbond echter weten dat de krant komende donderdag niet in de bus zal vallen door een staking. Woensdag komt de krant dus wel gewoon uit.

De woordvoerder van FNV Kiem zei dat de drukkers de lezers tegemoet willen komen. Paulissen drukte het zo uit: ''Het gaat om het nieuwsfeit van het jaar; dat kun je niet aan de lezers onthouden.''

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie