Nederland 1 en RTL4 in teken Beatrix

HILVERSUM - De toespraak van koningin Beatrix en aansluitend de reactie van minister-president Mark Rutte is maandagavond te volgen op de publieke televisiezenders Nederland 1, 2 en 3.

Ook de publieke radiozenders Radio 1 tot en met 6 zenden de toespraken rechtstreeks uit. Dit meldt een woordvoerder van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).

Aansluitend op de toespraken komt de NOS tot aan het achtuurjournaal met een actueel programma die in het teken staat van de bekendmaking van de koningin.

Ook na het NOS Journaal vervalt de reguliere programmering op Nederland 1. De NOS verzorgt tot 23.00 uur een ingelaste uitzending tot Pauw & Witteman om 23.00 uur het stokje overnemen.

Op Nederland 2 vervalt Nieuwsuur. Op Nederland 3 begint het VARA-programma De Wereld Draait Door aansluitend op de toespraken.

De programmering van Radio 1 wordt maandagavond volgens de NPO-woordvoerder eveneens omgegooid.

RTL

RTL Nieuws komt maandagavond met een ingelaste uitzending op RTL4.

De zender zendt om 19.00 uur live de toespraak uit van koningin Beatrix, meldt een woordvoerster van RTL Nieuws.

Ook de rest van de avond staat RTL4 in het teken van het nieuws dat de koningin bekend zal maken.

De reguliere uitzending van RTL Boulevard moet voor de nieuwsuitzending wijken. Ook de overige programmering van de zender wijzigt.

Vlaanderen

Ook de Vlaamse televisie heeft de toespraak van Beatrix live uigezonden.

Het Journaal op het eerste publieke net besteedde meteen uitvoerig aandacht aan de stap van de koningin om af te treden. De uitzending begon extra een halve minuut eerder voor een inleiding.

Lees meer over:
Tip de redactie