Van Nieuwkerk blijft gewoon presentator DWLD

AMSTERDAM - Matthijs van Nieuwkerk blijft gewoon De Wereld Leert Door presenteren, maar niet elke dag. Berichten dat hij zou stoppen, kloppen niet.

Dat zei Van Nieuwkerk maandagochtend in het programma van Giel Beelen op 3FM (video).

Een woordvoerder van de Vara bevestigt aan NU.nl dat het 'altijd de bedoeling was' dat het programma ook door anderen gepresenteerd zou worden.

Afgelopen weekend waren er berichten dat Van Nieuwkerk na 2 weken al gestopt was met De Wereld Leert Door, het wetenschapsprogramma dat is afgeleid van De Wereld Draait Door. De Vara zou daarover maandag met een verklaring komen.

Betrokken

Daar klopt volgens de woordvoerder niets van. "Het is totaal uitvergroot." Vorige week presenteerde Van Nieuwkerk DWLD één keer, de week ervoor deed hij het drie van de vijf avonden. De overige afleveringen was Diederik Jekel te zien als presentator.

Dat betekent volgens de zegsman niet dat Van Nieuwkerk zijn handen ervan af trekt. "Matthijs is altijd betrokken geweest bij het programma, en dat blijft hij ook."

Derde presentator

Naast Van Nieuwkerk en Jekel is de Vara op zoek naar een derde presentator. "Daarvoor worden nu screentests gehouden."

De Vara meldde aanvankelijk wel dat Van Nieuwkerk 'de presentator' zou worden van DWLD, maar dat bleek logistiek niet haalbaar. "Hij zei zelf ook al dat hij het misschien een tikkie onderschat heeft, om dagelijks een programma erbij te doen."

Volgens Van Nieuwkerk zou 'het wat veel van het goede worden', als hij alles zelf zou presenteren. "We wisten meteen al, er moeten nieuwe presentatoren bij. Dat is ook leuk, die willen we het liefst zelf ontdekken", zei hij op 3FM.

DWLD is sinds 14 januari te zien om 22.30 uur op Nederland 3. Het wordt opgenomen vlak voor DWDD, dat om 19.30 uur begint.

Tip de redactie