AMSTERDAM - Linda de Mol is door RTL gevraagd om een Nederlandse variant op Modern Family te maken.

Dat zegt de presentatrice woensdag in een interview met website Gay.nl.

"Sterker nog, daar ben ik al druk mee bezig!", zegt De Mol op de vraag of het ontwikkelen van een dergelijk programma op haar verlanglijst staat.

"Ik heb van RTL de opdracht gekregen om iets dergelijks te maken, inclusief het homoseksuele familielid."

In de populaire Amerikaanse comedyserie draait het om drie gezinnen die familie van elkaar zijn. Eén van de gezinnen bestaat uit een homoseksueel stel met een adoptiekind. De serie heeft eerder de Golden Globe voor beste comedyserie in de wacht gesleept.

Lange termijn

Voorlopig zal het Nederlandse publiek het moeten doen met afleveringen van de Amerikaanse variant, die op RTL5 wordt uitgezonden. De plannen zijn namelijk "iets voor op de lange termijn", aldus De Mol.

Gay.nl interviewde De Mol omdat ze in december door bezoekers van de website werd uitgeroepen tot nieuwe Nederlandse homomoeder. "Een hele eer", aldus De Mol, die jaarlijks het spraakmakende tijdschrift L'Homo uitbrengt.

"Door het maken van het blad ben ik erachter gekomen dat het met de emancipatie in Nederland toch nog niet op alle vlakken zo goed geregeld is als we denken. Daar heb ik me regelmatig over geuit."