LOS ANGELES - In The Carrie Diaries, de prequel van Sex and the City, die zich in de jaren 80 afspeelt, zullen de Twin Towers geen rol spelen.

De makers vertellen The Hollywood Reporter dat de iconische wolkenkrabbers, die op 11 september 2001 door een aanslag zijn ingestort, niet te zien zullen zijn in beelden van de skyline van New York.

Hoewel ze voor de straatbeelden van de Big Apple zo veel mogelijk gebruik hebben gemaakt van archiefbeeld en de jaren 80 tot leven laten komen met bijvoorbeeld gigantische mobiele telefoons, hebben ze besloten om deze ene historische onjuistheid toe te staan.

"Toen we er voor gingen zitten, hebben we dit unaniem besloten", aldus uitvoerend producent Amy B. Harris. "Als we ook maar één persoon pijn zouden doen, dan zou het een verkeerde beslissing zijn geweest om de Twin Towers in beeld te brengen", zo legt ze uit.

Kritiek

De producent is zich bewust van de kritiek die de beslissing zou kunnen losmaken. "Ik zou niet willen dat ze uit alle films en series worden geschrapt die zich voor 2001 afspelen, maar nu wij de keus hadden leek het beter zo", aldus Harris. "Deze show gaat over liefde en volwassen worden, en het leek ons niet de juiste plek."

The Carrie Diaries gaat over de tienerjaren van Carrie Bradshaw, het voornaamste personage uit de hitserie Sex and the City. Actrice AnnaSophia Robb speelt de jonge versie van Carrie Bradshaw.

De show is gebaseerd op het boek The Carrie Diaries van Candace Bushnell. De nieuwe afleveringen gaan over het leven van Carrie voordat ze haar drie beste vriendinnen ontmoette. Op haar highschool krijgt ze te maken met vragen over liefde, seks, vriendschap en familie.