Zaterdag 24 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Nico Meijering

RTL en Telegraaf klagen over advocaat Estelle

AMSTERDAM - RTL Boulevard en De Telegraaf hebben een klacht ingediend tegen Nico Meijering, de advocaat van Estelle Cruijff.
Door ANP

Die had gesuggereerd dat het tv-programma en de krant hebben samengewerkt met de vorige advocaat van Cruijff, Bram Moszkowicz. Maar volgens de beide media is daar geen enkel bewijs voor, meldden ze vrijdag.

Meijering was niet bereikbaar voor commentaar.

De klacht komt enkele dagen nadat Estelle Cruijff een klacht had ingediend over Moszkowicz. Die heeft volgens Meijering ''excessief hoge declaraties'' gestuurd.

Ook zou hij de media hebben getipt over ontmoetingen met Cruijff, zodat journalisten met camera's haar konden opwachten. ''Dat is in strijd met zijn beroepsgeheim'', aldus Meijering.

Badr Hari

Cruijff is getuige in de zaak rond haar vriend, kickbokser Badr Hari. Hij wordt verdacht van een reeks mishandelingen. Zo zou hij zakenman Koen Everink hebben geschopt en geslagen tijdens dancefeest Sensation in de Amsterdam Arena op 8 juli.

RTL Boulevard en De Telegraaf hebben de klacht tegen Meijering ingediend bij de Orde van Advocaten. Die ziet toe op het gedrag van advocaten. Vorig jaar begon de orde een zaak tegen Bram Moszkowicz.

Die had onder meer nagelaten contante betalingen boven de 15.000 euro te melden. In oktober besloot de raad dat Moszkowicz niet meer als advocaat zou mogen werken. Moszkowicz is daartegen in beroep gegaan.


Lees meer over:

telegraafBram MoszkowiczEstelle Cruijff

Aanbevolen artikelen