HILVERSUM - Roel van Velzen stopt als coach bij het RTL4-programma The Voice Of Holland. Van Velzen zat drie seizoenen lang in de draaiende stoel. 

RTL4 maakte vrijdag bekend dat de zanger heeft besloten het stokje over te dragen aan een nieuwe coach. Eerder lieten Nick en Simon ook al weten dat ze niet meer te zien zijn in een nieuw seizoen.

Ben Saunders werd onder de vleugels van zijn coach Van Velzen de allereerste winnaar van de talentenjacht. ''Ik heb heel veel voldoening gehaald uit het coachen van de talenten, maar dat is ook een zeer arbeidsintensief proces'', zegt Van Velzen, die in april voor de tweede keer vader hoopt te worden.

Ook gaat hij opnieuw het theater in met zijn show The Rush Of Life waar hij zich nu op wil concentreren.

Collega's

De Sing Sing Sing-zanger kan zijn collega's van harte aanraden zijn lege plek op te vullen. ''The Voice is een prachtige springplank voor talent en een vermakelijk maar serieus muziekprogramma. De muzikale en emotionele achtbaan heeft mij heel veel gebracht, en daar ben ik heel erg dankbaar voor.''

Bij RTL Boulevard vertelde de zanger wie hij graag ziet als zijn opvolger. ''De stoel moet wel even in de lengte worden aangepast'', lacht Van Velzen. ''Maar ik zie Alain Clark wel zitten.'' Van Velzen geeft aan ook wel iets te zien in Jacqueline Govaert of Ilse DeLange als jurylid.

Van Velzen keert televisie niet definitief de rug toe. ''Het maken van tv is mij erg goed bevallen en smaakt naar meer, daar gaan we komend jaar over nadenken, maar mijn grootste passie blijft het maken van muziek.''