HILVERSUM - Het dertiende seizoen van Wie is de mol? ging donderdagavond met gemiddeld 2.070.000 kijkers uit de startblokken. 

Dat is goed voor een tweede plaats in de ranglijst die de Stichting KijkOnderzoek samenstelde van meest bekeken programma's van donderdag.

Het Achtuurjournaal staat bovenaan met 2.118.000 kijkers, op de derde plaats staat Goede tijden, slechte tijden van RTL 4.

Het AVRO-programma speelt zich dit keer af in Zuid-Afrika. Onder leiding van presentator Art Rooijakkers gaan presentatrice Zarayda Groenhart, acteur Joep van Deudekom, acteur Tim Haars, Volendammer Kees Tos, cabaretière Carolien Borgers, operazangeres Tania Kross, acteur Daniël Boissevain, tv-presentatrice Janine Abbring en schrijfster Paulien Cornelisse op zoek naar de mol in hun midden.

Rampzalig

Voor televisiepresentator Ewout Genemans was het een kort avontuur. Op de site van het programma noemt hij het een rampzalig scenario dat hij er al in de eerste aflevering uit lag. ''Ik heb een geweldige tijd gehad bij Wie is de mol?. Al waren het maar 48 uur'', sipt Genemans.

''Het was leuk. Spannend. En wat hadden we een leuke groep.'' Genemans blijft kijken, want hij is ervan overtuigd dat het een spannend seizoen wordt.

Vorig jaar trok de eerste aflevering van het twaalfde seizoen van Wie is de mol? 2.136.000 kijkers.