AMSTERDAM - Christophe Haddad staat niet op het ijs om te winnen. De acteur, onder meer bekend van Goede Tijden, Slechte Tijden, ziet Sterren Dansen op het IJs vooral als investering in zijn carrière. "Ik wil op mijn cv kunnen zetten: acteur, kan schaatsen", zegt Haddad.

"Ik ben niet fanatiek omdat ik wil winnen, ik ben fanatiek in het trainen om te kunnen schaatsen", legt de 34-jarige Vlaamse acteur uit. "Ik doe mee aan dit programma omdat ik echt wil leren schaatsen, dat is voor mij het allerbelangrijkste."

Haddad denkt dat hij sneller werk over de grens kan vinden als hij het schaatsen onder de knie heeft. "België en Nederland zijn maar klein, in het buitenland vinden ze schaatsen heel interessant", weet de acteur, die GTST verliet om in New York een acteeropleiding te kunnen volgen.

"Ik heb nu echt de smaak te pakken", vertelt Haddad over het schaatsen. Vanaf dinsdag is hij te zien in het nieuwe seizoen Sterren Dansen op het IJs, de acteur neemt het op tegen onder meer Paul Turner en José Hoebee. "Het is echt superleuk, ik kan nu in de winter ook op de schaatsbaan."

Problemen met de strakke schaatspakjes vol glimmers heeft Haddad niet. "Ik doe alles voor het nummer. Ik ben acteur, ik kruip in mijn rol. Kom maar op met die glitter en glamour, ik doe mijn ding en schitter wel."