AMSTERDAM - SNS-topman Ronald Latenstein schrijft in een brief aan de hoofdredacteur van de NRC dat de informatie in zijn krant van afgelopen zaterdag  'onjuist en verouderd' is. 

De krant maakte in de zaterdageditie melding dat SNS Reaal in 2010 door Ernst & Young geadviseerd werd om 1,2 miljard euro af te schrijven op de vastgoedpoot Property Finance.

Latenstein schrijft in de brief dat dit niet klopt. Volgens SNS ging het bij de adviezen van Ernst & Young om stresstesten, waaruit mogelijke verliezen naar voren komen.

Die verliezen mogen volgens de bank en verzekeraar volgens de boekhoudregels (IFRS) niet als voorziening worden genomen. Dit in tegenstelling tot kredietverliezen die zich daadwerkelijk manifesteren.

Tijd

Volgens de bestuursvoorzitter heeft SNS te weinig tijd gekregen om op vragen van de krant in te gaan en is de informatie waarop de berichtgeving is gebaseerd ''grotendeels onjuist en verouderd''.

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) riep SNS maandag op een buitengewone aandeelhoudersvergadering te organiseren, om beleggers ''te informeren over de strategie, vergezeld van een zinvolle financiële rapportage''.