AMSTERDAM - Johan Vlemmix is helemaal klaar voor het schansspringen. De 53-jarige BN'er doet mogelijk mee met een nieuw SBS-programma en is ter voorbereiding op eigen houtje naar Tirol afgereisd.

"Ik wilde gewoon alvast kijken hoe schansspringen gaat", zegt Vlemmix.

Vlemmix was van plan zaterdag al van de vijftig meter hoge skischans Bergisel te springen, maar heeft dat een dagje uitgesteld. "Het is jaren geleden dat ik geskied heb, ik moet eerst de basis oefenen. Ik ben nu bezig met kleine hellingen en schansjes. Eerst moet ik veilig kunnen landen."

De niet ongevaarlijke sport valt Vlemmix vooralsnog niet tegen. "Het gaat tot nu toe best goed. Ik heb jaren niet op ski's gestaan, maar had het gevoel meteen weer te pakken. Ik ken geen schrik, maar het moet allemaal wel veilig zijn."

Onofficieel

Vlemmix heeft wel oren naar Sterren Schansspringen, hoewel SBS officieel nog niets heeft aangekondigd. "Over het SBS-programma mag ik nog niet te veel zeggen, maar het liefst ga ik nu al van de schans. Ik durf alles, al is die schans drie kilometer lang, ik spring."

Ook na een eventueel televisieavontuur ziet Vlemmix zichzelf als schansspringer. "Misschien vestig ik nog wel een record.


Ik heb altijd naar Eddie The Eagle gekeken, wellicht kan ik voor Nederland deelnemen aan de Olympische Spelen. Volgens mij hebben we niet zo veel schansspringers."

Hoewel Vlemmix niet bang is, is hij zich wel bewust van de gevaren. "Ach, als ik morgen mijn been op tachtig plaatsen breek, is dat ook een record. Wel jammer dat de eerste gipsvlucht al weg is, dat record mis ik."