AMSTERDAM - Reinout Oerlemans schat in dat het televisie programma Sterren Springen straks in vijftig landen te zienis.

"Volgens mij is een Nederlands programma nog nooit zo snel aan zoveel landen verkocht", zegt de producent van Sterren Springen in het AD. "Ik denk dat we de vijftig wel gaan halen."

Volgens Oerlemans is de snelle verkoop van het format Sterren Springen de kracht van zijn bedrijf Eyeworks. "We zitten zelf in vijftien landen, als je een succes in handen hebt, kun je dat vrij snel uitrollen naar andere landen."

Sterren Springen is in ieder geval verkocht aan Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. In de VS storten sterren zich vanaf maart van de duikplank, de Britse variant van Sterren Springen start volgende maand al.

Fraude

Het afgelopen jaar betekende niet alleen succes voor Eyeworks. Naast de ophef over de realityserie 24 uur: Tussen Leven en Dood kreeg het bedrijf te maken met fraude. "Op onze financiële afdeling heeft iemand fraude gepleegd, iemand die acht jaar bij ons heeft gewerkt", onthult Oerlemans.

"Er is meer dan honderdduizend euro verdwenen, bijvoorbeeld via vervalste facturen; ronduit diefstal", gaat de tv-producent verder. "Die man is ontslagen en we hebben aangifte gedaan, maar de officier van justitie heeft er voorlopig geen tijd voor."