HILVERSUM - Het derde seizoen van het succesvolle TROS-programma Ali B Op Volle Toeren, dat woensdag van start gaat, is volgens presentator Ali Bouali (31) het spannendste tot nu toe.

"Er zijn afleveringen bij waarin meningsverschillen tussen artiesten zo hoog oplopen dat er bijna ruzietjes ontstaan", zegt de rapper in het AD.

Wie het zo bont hebben gemaakt, wil Ali natuurlijk niet zeggen. "Absoluut niet. Ik houd de spanning voor de kijkers er liever nog even in. Maar het is voorgekomen dat een van nature zeer beschaafde, introverte en respectvolle gastrapper een überkritische artiest trof die op een wel heel confronterende manier zijn standpunten ventileerde."

In de eerste aflevering vertolken Jan Keizer en Anny Schilder en rapper MurdaTurk een hoofdrol. In de rest van het seizoen komen Henk Westbroek, Koos Alberts, Ria Valk, Maggie MacNeal, Peter Koelewijn, Astrid Nijgh, Danny de Munk en rappers als Typhoon en Sjaak langs.

Lief

Wel vond Ali dat er dit derde seizoen iets moest veranderen. "Toen ik de twee voorgaande seizoenen terugkeek, was mijn conclusie dat de rappers en artiesten onnodig lief voor elkaar waren."

"En opmerkingen en reacties van rappers waren soms voorspelbaar. Slechts af en toe was sprake van spanning. Dat moest anders, vond ik. In het nieuwe seizoen is bewust nergens op de rem getrapt. Alles is 100 procent echt. Als het niet klikt tussen een rapper en een artiest laten we dat zien."