HILVERSUM - Het AVRO-programma Opium brengt zaterdagavond een hommage aan de veel te vroeg overleden acteur Jeroen Willems.

In dit eerbetoon zijn unieke fragmenten uit zijn toneelcarrière te zien en worden ook beelden getoond van drie producties van hem die de acteur al had opgenomen en die volgend jaar op televisie te zien zullen zijn.

Het grote publiek kan zaterdagmiddag afscheid nemen van Willems, die maandag tijdens de repetitie voor een jubileumvoorstelling in theater Carré opeens instortte. Hij overleed kort daarna in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis.

In De Duif in Amsterdam staat tussen 13 en 15 uur de kist met zijn lichaam. Vrienden en collega's herdenken de acteur maandagmiddag tijdens een besloten bijeenkomst in de Stadsschouwburg. Daarna vindt ook de uitvaart plaats, in het bijzijn van een kleine kring naaste vrienden en familieleden.

Nynke

Bioscoop Het Ketelhuis, waar vooral Nederlandse films worden gedraaid, eert Willems zondag. In het filmtheater wordt om 12.00 uur de film Nynke vertoond, waarin de overleden acteur de mannelijke hoofdrol vertolkte. De viewing wordt ingeleid door regisseur Pieter Verhoeff, die herinneringen ophaalt aan de acteur.