AMSTERDAM - De première van de televisieserie De Ontmaskering van de Vastgoedfraude wordt een ode aan de maandag overleden acteur Jeroen Willems. 

"De eerste aflevering wordt in het Amsterdamse filmmuseum Eye uitgezonden", laat een woordvoerder van de VPRO weten. "Het gaat wel door, alleen wordt het een hommage aan Jeroen Willems."

De première stond al gepland voor 6 januari, waarbij VPRO-leden de eerste aflevering van de serie met Willems te zien krijgen.

"Er is bijvoorbeeld een compilatie te zien van zijn werk voor de VPRO", vertelt de woordvoerder. "Ook komen er sprekers."

Nabestaanden

De eerste aflevering van De Ontmaskering van de Vastgoedfraude wordt 12 januari op televisie uitgezonden. Alle opnames zijn afgerond, dus de VPRO ziet geen reden de uitzending uit te stellen. "We houden wel contact met de nabestaanden."

Willems overleed maandag plotseling op 50-jarige leeftijd. De acteur speelde onder meer in films als Komt een Vrouw bij de Dokter en De Passievrucht. Ook was hij te zien in de VPRO-serie Bij Ons in de Jordaan.

AVRO

De AVRO zendt zaterdag ter nagedachtenis Willems de film Cop vs Killer uit. Dat liet de omroep weten.

Voor zijn rol in Cop vs Killer kreeg Willems een Gouden Kalf toebedeeld. De film begint om 21.00 uur op Nederland 3. Hierdoor komt het programma Elbow: Live On Air te vervallen.

Bekijk de trailer