AMSTERDAM - Bridget Maasland is erg blij met haar overstap van RTL naar SBS. "Het klinkt suf, maar het was alsof ik thuiskwam", zegt ze in een interview met Veronica Magazine.

“Het is heel leuk om naar een zender toe te gaan waar je voor wordt gevraagd. Ik ben na Talpa een soort van gedropt bij RTL, dus ik had nooit het gevoel dat ik daar thuishoorde.”

Maasland kan er niet echt de vinger opleggen waar het bij RTL aan schortte. "Bij RTL voelde ik me vaak een nummer, om het oneerbiedig te zeggen. Dat heb ik bij SBS niet. Er is beslist geen nare bijsmaak, maar als presentatrice waren de mogelijkheden op."

Bij RTL presenteerde ze onder meer RTL Boulevard. "Dat was natuurlijk fantastisch, maar het was de plek van Albert Verlinde, daar kon ik weinig van mezelf aan toevoegen."

Toevoegen

Nu ze bij SBS het programma Shownieuws doet, heeft de 38-jarig Maasland wel het gevoel dat ze iets toevoegt. "Beau van Erven Dorens en ik konden helemaal 'from scratch' bedenken hoe we het nieuwe showbizznieuws 2.0 neer gaan zetten. Daar waren we al twee maanden mee bezig, voordat het op zender ging. Daarom voelde ’t meteen goed."

Wel erkent de presentatrice dat er nog heel veel gedaan moet worden. "Met de redactie, presentatoren en deskundigen nog meer op één lijn komen, een geheel worden. Dat gaat in rap tempo de goede kant op."