HILVERSUM - Het presentatieteam van NOS Sport wordt in januari versterkt met Rivkah op het Veld (22) en Sjoerd van Ramshorst (26). De twee nieuwe gezichten volgen de zwangere Aicha Marghadi op.

Zij vertrekt half december bij de NOS.

Aicha's opvolgers zullen een paar keer per week de luncheditie van het NOS Sportjournaal presenteren.

Het duo is al bij de NOS aan het werk. Rivkah op het Veld werkt sinds 2008 als redactie- en regieassistent bij de sportprogramma's van de NOS. Van Ramshorst is sinds 2001 beeldredacteur bij NOS Studio Sport.

Feest

Na het aangekondigde vertrek van Aicha Marghadi ging de NOS intern op zoek naar nieuw presentatietalent. "Dat was een feest, want er bleek heel veel talent in huis te zijn. Rivkah en Sjoerd kwamen daar uiteindelijk als besten uit."

"Ze zijn jong, ze hebben toekomst, maar zijn geen nieuwelingen en dat helpt: ze weten wat er van hen verwacht wordt en hoe de programma’s worden gemaakt”, liet hoofdredacteur Maarten Nooter van NOS Sport donderdag weten.

Tweede kind

Aicha Marghadi (35) was sinds het najaar van 2010 het gezicht van de lunch-editie van het NOS Sportjournaal. Ze verwacht volgend jaar haar tweede kindje.