Donderdag 29 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Gerard Ekdom

Gerard Ekdom twintig jaar in het vak

HILVERSUM - Gerard Ekdom zit woensdag twintig jaar in het vak als radio-dj. Vanaf zijn veertiende draait hij al plaatjes.
Door BuzzE

"Radio is mijn natural habitat, het is mijn kontzak", zegt hij tegen RTL Boulevard.

Tegenwoordig heeft hij een miljoenenpubliek, maar dat is niet altijd zo geweest. "Ik was 14 jaar en had geen luisteraars, behalve mijn familie. Toen ik de studio uitliep, had ik het idee dat iedereen mij had gehoord. Maar niemand had geluisterd, natuurlijk niet", vertelt Ekdom over zijn eerste ervaring als dj.

Twintig jaar is behoorlijk lang. Toch kost het de 34-jarige diskjockey na al die jaren nog steeds maar weinig moeite om zijn werk te doen. "Ik heb het nog steeds enorm naar mijn zin", laat hij weten. "Mijn radioprogramma Effe Ekdom op 3FM is elke dag een feest."

Tv

Presenteren op televisie vindt Ekdom, die de presentatie van Fort Boyard en Toppop3 voor zijn rekening neemt, nog wel wat lastig: "Televisie is bij mij bepaald nog geen natuurlijk proces", bekent hij.''

''Met de steun van zijn vrouw Nicole komt daar ongetwijfeld snel verandering in. "Nicole is mijn drijvend succes. Als het thuis steady is, dan kun je alles aan."


Lees meer over:

3FMGerard Ekdom

Aanbevolen artikelen