HILVERSUM - Fans van Sterren Springen op Zaterdag kunnen opgelucht ademhalen. De succesvolle schoonspringshow is ook volgend jaar op de buis. 

Dat maakt SBS 6 bekend op Twitter. Behalve Sterren Springen, dat wekelijks meer dan een miljoen kijkers trok, keren ook De Lijf Show en Dokter Tinus terug bij SBS 6.

Nieuwe programma's zijn onder meer de muzikale talentenjacht Bloed, Zweet en Tranen, dramaserie Danni Lowinski en Speld in de Hooiberg, waarin een Texelse ijsboer op zoek gaat naar de liefde. Musicalster Charly Luske speelt naar verluidt een rol in Danni Lowinski.

Nieuw op Net 5 zijn bijvoorbeeld het avontuurlijke realityprogramma Sabotage, ziekenhuisserie Emily Owens M.D., misdaadserie Missing en Betrapt, waarin waargebeurde verhalen over overspel worden nagespeeld. Aan Sabotage doen onder anderen Ben Saunders, Lange Frans en Liza Sips mee.

Bij Veronica zijn de nieuwe gezichten onder meer actieserie Arrow en sciencefictionserie Revolution. Ook gaat de zender volgend jaar Formule 1-races uitzenden.