Mies Bouwman terug naar 'Het Dorp' voor jubileum

ARNHEM - Televisiepersoonlijkheid Mies Bouwman keert terug naar Het Dorp, de woongemeenschap voor gehandicapten bij Arnhem.

Maandag precies 50 jaar geleden presenteerde Bouwman de legendarische televisiemarathon Open het Dorp om geld in te zamelen voor de destijds unieke woonvoorziening. Het Dorp viert dat jubileum volgende week uitgebreid.

Het Dorp, waar ongeveer 250 mensen zelfstandig wonen, staat aan de vooravond van een ingrijpende renovatie en verbouwing.

Het in 1962 wereldwijd nieuwe concept is nu achterhaald. Het Dorp wordt in de komende jaren een gewone Arnhemse woonwijk, waar mensen met en zonder beperking door elkaar kunnen wonen.

Intouchables

Voor gehandicapte bewoners worden huizen gebouwd met de nieuwste technologische snufjes. Er komen ook bijzondere logeerwoningen, waar mensen die zorg nodig hebben voorzieningen kunnen uitproberen. Voorbeelden zijn volgens zorginstelling Siza, beheerder van Het Dorp, hulp van robots en apps.

Behalve Mies Bouwman verwacht Het Dorp maandag ook bezoek van prinses Margriet en van Philippe Pozzo di Borgo, de zelf gehandicapte schrijver van het boek Intouchables, waarvan een zeer succesvolle film is gemaakt.

Lees meer over:
Tip de redactie