Uitgever Hearst neemt Men's Health over

AMSTERDAM - Hearst Magazines Nederland neemt per 1 januari 2013 het tijdschrift Men's Health over van uitgever Weekbladpers Tijdschriften.

Dat meldt Hearst woensdag. Zowel hoofdredacteur Jan Peter Jansen als de voltallige redactie gaan met de overname mee.

Jansen weet bovendien te melden dat de redactie volgend jaar wordt uitgebreid. "In 2013 bestaat Men's Health 25 jaar in Amerika en 15 jaar in Nederland en dat ondersteunen we onder andere met een uitbreiding van onze redactionele omvang."

Ook de licentie van Rodale en het abonneebestand komen in handen van Hearst. Hearst Magazines International is al de uitgever van de Britse Men's Health.

Women's Health

Hearst gaat vanaf het tweede kwartaal van 2013 ook Women's Health uitgeven. De lancering van deze titel zou de reden zijn dat Weekbladpers met het mannenblad is gestopt.

Moederbedrijf Rodale zou er bij de uitgever op hebben aangedrongen ook Women's Health in Nederland te gaan uitgeven, maar daar voelde Weekbladpers niet veel voor, zegt directeur Hylke van der Meer tegen Adformatie. Daarom werd besloten de licentie voor Men's Health een jaar eerder dan afgesproken te beëindigen.

Weekbladpers blijft wel hardloopblad Runner's World uitgeven, dat ook een licentie is van Rodale.

Vorige maand werd al bekend dat Hearst per 1 januari 2013 vrouwenblad Cosmopolitan overneemt van Sanoma Media.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie