AMSTERDAM - Voormalig hoofdredacteur van nrc.next Rob Wijnberg vertrekt definitief bij die krant en bij NRC Handelsblad. 

Dat maakt NRC dinsdag bekend. Wijnberg zou aanvankelijk nog aanblijven als columnist voor beide kranten, maar de onderhandelingen daarover zijn stukgelopen.

Volgens NRC maakt Wijnberg geen gebruik van de uitnodiging van de hoofdredactie "om meer dan ooit een vooraanstaande pen van de krant te zijn".

Hoofdredacteur Peter Vandermeersch betreurt de beslissing van Wijnberg. Eind september werd bekend dat Wijnberg aftrad als hoofdredacteur van nrc.next, omdat hij zich niet kon vinden in de nieuwe koers van de krant om iets 'newsier' te worden.

Pionier

Volgens NRC wil Wijnberg zich nu verder ontwikkelen als 'journalistiek pionier'. Zo zou hij een nieuwe 'digitale krant van de toekomst' willen uitbouwen.

De dagelijkse leiding van nrc.next wordt nu gevormd door Marcella Breedeveld en Gretha Pama. Breedeveld was al lid van de hoofdredactie, Pama leidde de binnenlandredactie van NRC Handelsblad.