HILVERSUM - De beëdiging van het kabinet-Rutte II is maandagochtend op Nederland 1 gevolgd door bijna 510.000 tv-kijkers. Naar de presentatie van het kabinet keken maandagavond bijna 1,3 miljoen mensen.

Dat meldde Stichting KijkOnderzoek dinsdag.

De beëdiging van de nieuwe ministers door koningin Beatrix op paleis Huis ten Bosch was voor het eerst via de televisie te volgen. Hierna volgde de traditionele presentatie van de bewindslieden op de trappen van het paleis.

De plechtigheid was eerder begonnen dan afgesproken, waardoor de NOS die niet live kon uitzenden. RTL 7 zond het uitspreken van de eed of belofte door de ministers wel meteen uit.

Na afloop volgde de presentatie van de bewindslieden op de trappen van het paleis die zoals altijd door veel fotografen en filmploegen werd vastgelegd.

Naar de presentatie van het kabinet, maandagavond op Nederland 1, keken bijna 1,3 miljoen mensen. De uitzending staat op de 9e plaats van de kijkcijfer top 10. Goede tijden slechte tijden (bijna 1,8 miljoen kijkers) en het NOS Journaal van 20 uur (ruim 1,7 miljoen) voeren de kijkcijferlijst aan.