HILVERSUM - Nicolette Kluijver gaat het nieuwe BNN-programma Vier handen op één buik presenteren, meldt de omroep. Hierin helpen bekende moeders toekomstige tienermoeders tijdens hun zwangerschap, de bevalling en daarna.

Nikkie Plessen, Renate Verbaan, Tanja Jess, Birgit Schuurman, Edsilia Rombley, Bridget Maasland, Isis van der Wel en Fajah Lourens maken alle belangrijke momenten met de tienermoeders mee.

Van de eerste echo tot het kopen van babyspulletjes en uiteindelijk de bevalling. Iedere aflevering staat één bekende moeder met één tienermoeder centraal.

De BN’er steunt, deelt eigen ervaringen en helpt de jonge moeder met beslissingen in deze heftige tijd, om zo uiteindelijk wat orde te brengen in hun leven. Kluijver volgt de vrouwen op de voet.

Kluijver: "Vier handen op één buik maken terwijl ik zelf ook zwanger was, is een hele bijzondere ervaring geweest. Ik vond zwanger zijn supermooi maar soms ook doodeng."

"De verantwoordelijkheid die je voelt en hebt is enorm en dan heb ik een man en familie die me bijstaan, een vertrouwd dak boven m’n hoofd en een baan om alles te financieren. Dat geldt voor de meeste tienermoeders niet."

Vier handen op één buik is vanaf dinsdag 18 december om 21.00 uur te zien bij BNN op 3.