AMSTERDAM - De rechter in Amsterdam heeft Ad van den Hurk, stiefvader van de vermoorde Nicole van den Hurk, en RTL de mogelijkheid geboden om alsnog samen uit het conflict over een uitzending van medium Derek Ogilvie te komen.

Van den Hurk spande een kort geding aan om de uitzending over zijn stiefdochter te voorkomen. RTL stelde het programma, dat vorige week donderdag op de buis gebracht had moeten worden, uit.

Van den Hurk en RTL denken nu na over het voorstel van de rechter om het programma te laten voorafgaan door een boodschap, waarin de onvrede van Van den Hurk over het programma tot uitdrukking wordt gebracht.

Beide partijen hebben hier tot vrijdag 12.00 uur de tijd voor. Als het niet lukt te schikken, zal de rechter uiterlijk 7 november uitspraak doen.

Uitgesteld

Volgens een woordvoerster heeft RTL de uitzending vooralsnog uitgesteld tot een nader te bepalen donderdag. RTL wil ''de rust weer laten terugkeren'' en ''elk promotioneel gewin'' uitsluiten. ''Het gaat hier tenslotte om een tragisch sterfgeval van een meisje.''

Van den Hurk maakt onder meer bezwaar tegen de uitzending omdat inbreuk zou worden gemaakt op het portretrecht van Nicole van den Hurk.

Nicole van den Hurk (15) werd in 1995 vermoord. Haar stiefbroer én stiefvader Ad van den Hurk zijn verdachte geweest. De zaak is tot dusver onopgelost gebleven.