LONDEN - De Daily Mirror wordt nu ook betrokken bij het Britse afluisterschandaal. Vier mensen die zeggen afgeluisterd te zijn hebben een rechtszaak aangespannen tegen Trinity Mirror, de uitgever van de Daily Mirror.

Dat heeft advocaat Mark Lewis maandagavond gezegd. Voor zover bekend is het de eerste keer dat een uitgeverij die geen eigendom is van mediabedrijf News Corp. van Rupert Murdoch met het afluisterschandaal in verband wordt gebracht.

Volgens Lewis is de rechtszaak aangespannen door Sven-Göran Eriksson, voormalig bondscoach van het Engelse nationale voetbalelftal, Abbie Gibson, de nanny van het gezin van voetballer David Beckham, Garry Flitcroft, voormalig aanvoerder van de Blackburn Rovers en actrice Shobna Gulati.

Geen verrassing

Dat de Daily Mirror nu ook in het beklaagdenbankje zal moeten plaatsnemen voor het afluisteren van beroemdheden komt voor weinigen als een verrassing.

Insiders waarschuwen al sinds vorig jaar dat het afluisterschandaal, dat het eerst aan het licht kwam bij de inmiddels ter ziele krant News of the World, zich kan uitbreiden naar andere kranten.

Tegenvallende resultaten

Trinity Mirror maakt financieel een zware tijd door als gevolg van dalende lezersaantallen. De rechtszaken tegen News of the World hebben News Corp. al tientallen miljoenen gekost.

Hoewel de schade voor de Daily Mirror waarschijnlijk lager zal uitvallen, kan de zaak Trinity Mirror toch een hoop geld gaan kosten.

Alle berichten over het afluisterschandaal in ons nieuwsdossier