HILVERSUM - Nabestaanden van acteur Piet Römer hebben zijn drie Televizierringen donderdagmiddag overgedragen aan het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

De drie zonen Peter, Paul en Bart Römer overhandigden de ringen aan directeur Beeld en Geluid Jan Müller.

Piet Römer overleed op 17 januari van dit jaar. Hij won in 1964 een Televizierring voor het programma Stiefbeen en Zoon.

In 1970 kon de acteur zijn tweede Televizierring om zijn vinger schuiven voor zijn rol in 't Schaep met de 5 Pooten. In 1997 won hij de publieksprijs voor de derde maal voor zijn rol als rechercheur in Baantjer.

Trots

De ringen krijgen een plek in de tentoonstellingsruimte van Beeld en Geluid. Peter Römer: "Wij zijn erg trots dat Beeld en Geluid de drie ringen in zijn collectie wil opnemen. Bij onze vader thuis lagen de ringen in een laatje, maar ik weet zeker dat hij deze plek bij Beeld en Geluid heel eervol had gevonden."

Na de overdracht van de ringen, overhandigde Peter Römer aan Piets kleinzoon Thijs Römer de door hem geschreven biografie over zijn vader. Deze biografie Piet Römer, een leven in verhalen is uitgegeven door Xander Uitgeverij.