AMSTERDAM - Willem Holleeder is dit seizoen te gast in College Tour. De Heineken-ontvoerder wordt op 11 oktober geïnterviewd door Twan Huys.

Tijdens de opname mogen studenten hem onder leiding van presentator Twan Huys interviewen, maakte de NTR woensdag bekend.

Na zijn vervroegde vrijlating in januari baarde Holleeder al opzien door aan de slag te gaan als columnist bij het tijdschrift Nieuwe Revu. Ook schoof hij vorige maand aan bij dj Ruud de Wild voor een radiouitzending van 538.

Studenten

In een promotiefilmpje op de website van de NTR zegt Holleeder ernaar uit te zien alle vragen van studenten te beantwoorden. Holleeder vergaarde nationale bekendheid als een van de ontvoerders van biermagnaat Freddy Heineken.

In 2006 werd hij opgepakt en veroordeeld tot 9 jaar cel voor afpersingspraktijken. Hij heeft zijn straf uitgezeten, maar is nog wel verwikkeld in een ontnemingsvordering waarbij justitie bijna 18 miljoen euro van hem wil hebben.

De opname van College Tour is op 11 oktober. Op vrijdag 12 oktober wordt het programma met Holleeder uitgezonden.

Twitter

Net als na de aankondiging van de column in Nieuwe Revu leidt ook het optreden in College Tour tot kritiek en regent het reacties op Twitter. ''Idioot dat deze man zo'n platform krijgt'', twittert de Amsterdamse wethouder Eric van der Burg (VVD). ''Wat volgt hierna, een eigen talkshow op primetime?''