HILVERSUM - De genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring zijn bekend.

Maandagavond liet Reinout Oerlemans in RTL Boulevard weten dat Wie is de Mol?, Ali B Op Volle Toeren en The Voice of Holland kans maken op deze prestigieuze televisieprijs.

Wie is de Mol? is al vijf keer eerder genomineerd. Presentator Art Rooijakkers is erg blij. “De andere programma’s hebben veel campagne gevoerd. Wij zijn een programma dat het moet hebben van de fans. We zenden op dit moment niet uit.”

Wendy van Dijk en Martijn Krabbé reageerden ook verheugd op de nominatie van hun The Voice of Holland. “Heel erg leuk. We gaan zo meteen een fles champagne opentrekken.”

'Vette verrassing'

Voor Ali B is het helemaal een bijzondere avond. Naast de nominatie voor Zilveren Televizier-Ster Man maakt hij nu ook kans op de Ring. “Wow! Het is een vette verrassing. Ik had het niet verwacht.”

Programma’s die niet genoeg stemmen hebben gekregen waren Erica Op Reis en Flikken Maastricht. In 2011 won Voetbal International de Gouden Televizier-Ring. Dit jaar wordt de prijs op 19 oktober uitgereikt in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Voor de prijs Zilveren Televizier-Ster Man zijn naast Ali B Matthijs van Nieuwkerk en Jeroen van Koningsbrugge genomineerd. Laatstgenoemde won deze prijs in ook in 2010 en 2011.

Matthijs van Nieuwkerk ziet Ali B als een gevaarlijke concurrent. “Ik denk dat de populariteit van Ali B geen grenzen kent.” Ook Ali B schrok toen hij hoorde dat Van Nieuwkerk één van zijn uitdagers is. “Dat betekent dat ik ga verliezen. Het is een felicitatie en tegelijk is winnen van Mathijs niet geloofwaardig.”

Vrouwen

Degenen die kans maken op de prijs Zilveren Televizier-Ster Vrouw zijn Linda de Mol, Yvon Jaspers en Wendy van Dijk. Van Dijk reageerde erg blij. ”Joehoe! Wat een cadeautje. Ik had het totaal niet verwacht. Ik voel me gevleid.”

Voor De Mol kwam de nominatie ook als een verrassing. ”Geweldig! Ik ben heel erg blij. Ik ben er wel mee bezig geweest, maar ik merkte niet dat het vandaag bekend zou worden gemaakt.”

De Zilveren Televizier-Sterren worden op 19 oktober uitgereikt tijden het Gouden Televizier-Ring Gala in Koninklijk Theater Carré.

Talent Award

Britt Dekker, Kim-Lian van der Meij en Gerard Ekdom zijn in de race voor een Talent Award bij het gala rond de Gouden Televizier Ring.

"Bij de laatste drie van Televizier Gala", reageert een blije Dekker via Twitter. "Fucking blij, I love you so!" De titel voor beste jeugdprogramma gaat op 19 oktober naar Checkpoint, Het Klokhuis of Het Sinterklaasjournaal.