HILVERSUM - Onder meer Boer zoekt vrouw en Erica op reis maken een grote kans om genomineerd te worden voor de Gouden Televizier-Ring.

Dat heeft RTL Boulevard bekendgemaakt. Het programma, dat dit jaar samenwerkt met het prijzengala voor de Nederlandse televisie, maakte in de uitzending woensdag een tussenstand van de nominatie bekend.

In de top tien van programma's die momenteel met de meeste stemmen voor een nominatie in aanmerking komen, staan verder Dokter Deen, Expeditie Robinson, Flikken Maastricht, Ik hou van Holland, Over de streep, Wie is de mol, The voice kids en The Voice of Holland.

Te gek

Erica Terpstra, die met Erica op reis niet bovenaan staat wat kijkcijfers betreft maar dus wel veel stemmen voor de Televizier Ring heeft weten te trekken, is blij. "Het feit dat jullie hier staan om mij te feliciteren is te gek voor woorden", zegt ze tegen Boulevard.

"Het lijkt me wel heel erg leuk." Wendy van Dijk hoopt dat de tussenstand betekent dat The Voice straks een prijs krijgt. "Als ze in Amerika met The Voice genomineerd worden voor een Emmy, dan willen wij hier toch wel bij die laatste drie horen."

Categorieën

Stemmen in de eerste ronde van de verkiezing kan tot maandag 1 oktober 2012, 10 uur. Dan worden er in vijf categorieën elk drie programma's genomineerd. De uiteindelijke winnaars worden bekendgemaakt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala op vrijdag 19 oktober.

Het beste tv-programma van het jaar wint de Gouden Televizier-Ring. Vorig jaar was dat de talkshow Voetbal International. De overige categorieën zijn TV-vrouw van het jaar, TV-man van het jaar, Talent van het jaar en Beste jeugdprogramma.