Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
aivd

Redactie Telegraaf stelt vragen over integriteit Paradijs

AMSTERDAM - De redactieraad van De Telegraaf heeft hoofdredacteur Sjuul Paradijs om een reactie gevraagd naar aanleiding van een artikel in NRC Handelsblad over zijn integriteit.
Door NU.nl

Dat meldt Villamedia.

In het artikel van NRC wordt beweerd dat Paradijs een hechte relatie zou onderhouden met Pr-bureau Sparrow en Partners in Den Haag. Het Haagse pr-bureau zou op haar beurt de belangen van Pieter Kalbfleisch behartigen. Paradijs zou in zijn rol als hoofdredacteur van De Telegraaf zijn gevraagd om Kalbfleisch te steunen in zijn rechtszaak.

Kalbfleisch is verdachte in de zaak Chipshol. Deze rechtszaak draait om grond rond de luchthaven Schiphol. Projectontwikkelaar Chipshol zegt door een uitspraak van rechter Westenberg veel grond en geld te zijn kwijtgeraakt.

Westenberg, oud-vicepresident van de rechtbank in Den Haag, zou in het proces partijdig zijn geweest. Hij zou bevriend zijn geweest met zijn toenmalige collega Kalbfleisch, die op zijn beurt weer warme banden zou hebben gehad met de tegenpartij van Chipshol.

Overleg

Redactieraadsvoorzitter Johan van den Dongen bevestigt tegenover Villamedia dat er overleg is gevoerd met Paradijs om duidelijkheid te verschaffen. "Uit zijn antwoorden maken we op dat we toch twijfels moeten stellen bij wat er in NRC heeft gestaan. Ik vind het verder niet juist om nog meer naar buiten te brengen", aldus Van den Dongen.

NRC Handelsblad baseert haar informatie op het strafdossier in de meineedzaak dat het in handen kreeg van Peter Poot, directeur van Chipshol. In het dossier wordt geciteerd uit opgenomen telefoongesprekken tussen onder andere Kalbfleisch en Westenberg.


Lees meer over:

De Telegraaf

Aanbevolen artikelen